/ studeni 22, 2016


HRVATSKA STRANKA SVIH KAJKAVACA

HRVATSKA STRANKA SVIH KAJKAVACA

Zagreb, 22. studenoga 2016.godine

Priopćenje za medije-20161122

Varaždinske vijesti

n/r direktoru

Predmet: Priopćenje Hrvatske stranke svih kajkavaca.-

Hrvatska stranka svih kajkavaca osnovala još jednu novu općinsku organizaciju HSSK i dva nova ogranka HSSK.

Od listopada ove godine Hrvatska stranka svih kajkavaca pod geslom “Idemo dalje!” krenula je u osvajanje 11 kajkavskih županija, osnivajući ogranke i organizacije HSSK diljem Hrvatske.

Tako je unutar Varaždinske županije, Krapinsko – zagorske županije i Zagrebačke županije te Grada Zagreba osnovala još jednu novu općinsku organizaciju HSSK i dva nova ogranka HSSK.

Zagrebačka županija

Nakon osnivanja Općinske organizacije HSSK Pušća gdje je za predsjednika izabran g. Robert Javorić i zamjenik g. Dalibor Levak te Gradske organizacije HSSK GČ Zaprešić – centar gdje je za predsjednika izabran g. Željko Ulrich i zamjenik g. Josip Krušec osnovana je još jedna Općinska organizacija i dva nova ogranka:

  • za predsjednicu Općinske organizacije HSSK Luka izabrana je gđica Marija Kosović, a za njezinu zamjenicu gđa Dragica Ferenčak

  • za predsjednika Mjesnoga ogranka HSSK Bobovec Rozganski izabran je g. Zlatko Šakoronja, a za njegovu zamjenicu gđa Marija Zajec.

  • za predsjednika Mjesnoga ogranka HSSK Igrišće izabran je g. Darko Starešina, a za njegovoga zamjenika g. Željko Jagušt.

Strateški ciljevi HSSK

Predsjednik Hrvatske stranke svih kajkavaca, g. Nedjeljko Babić, istaknuo je kako je HSSK stranka strogoga centra, čiji su ciljevi usmjereni na rješavanje životne problematike običnih ljudi s naglaskom na lokalne zajednice kako bi se podigla kvaliteta života svakoga stanovnika „Lijepe naše“.

Zapostavljene vrijednosti

Jedan od temeljnih ciljeva HSSK je samo istinom, jedino poštenjem i uvijek pravednošću stvarati bolji život našoj djeci i našim unucima kao i dostojan život našim roditeljima.

Uz to zalažemo se za očuvanje i njegovanje naše povijesti, kulture i običaja kao i za poštivanje različitosti izričaja „Lijepe naše“ i dragoga nam kajkavskoga jezika – izjavio je predsjednik HSSK g. Nedjeljko Babić te najavio za 27. studenoga 2016.g. osnivanje novih ogranaka u gradu Zagrebu.

Priopćenje za medije-20161122

Share this Post