/ prosinac 2, 2016


HRVATSKA STRANKA SVIH KAJKAVACA

Zagreb, 2. prosinca 2016.godine

Predmet: Priopćenje Hrvatske stranke svih kajkavaca.-

Priopćenje za Večernji list – 20161202

Hrvatska stranka svh kajkavaca silovito je krenula u osvajanje “Lijepe naše”

Kako je sve počelo

5. ožujka ove godine, na obroncima Medvednice u planinarskome domu Glavica, pred odabranim izaslanicima iz 11 kajkavskih županija i dijaspore, osnovana je  „Hrvatska stranka svih kajkavaca” sa izabranim predsjednikom g. Nedjeljkom Babićem.

Osvajanje županija

Pod geslom “Nastavljamo dalje!”, od listopada ove godine, kao stranka, krenuli smo silovito u osvajanje 11 kajkavskih županija osnivajući ogranke diljem “Lijepe naše”.

Na tome putu osnovali smo munjevitim tempom već 40- tak ogranaka, sa 17.000 članova, zahvaljujući običnim ljudima čija se snaga očitovala u odlučnosti, upornosti i razvijenoj svijesti za toliko nam potrebnim promjenama. Nema boljih i uspješnijih pokretača od nas, običnih ljudi, koji želimo bolji život i sigurniju budućnost naše djece i unuka kao i dostojnu starost našim roditeljima.

Naša uspješnost bazira se na postavljanju čvrstih temelja, u svojim lokalnim zajednicama, na način da aktivno djelujemo u jakim osnovnim bazama, odnosno u mjesnim ograncima snagom mnogobrojnosti naših članova. Takav uspješan rad neminovno nas je doveo do osnivanja ogranaka i organizacija HSSK u MO, GČ, općinama i u mnogim gradovima (Zagreb, Varaždin, Čakovec, Prelog, Koprivnica, Bjelovar, Virovitica, Sisak, Delnice, Krapina, Zabok, Klanjec, Zlatar, D. Stubica, Zaprešić, Ozalj, Karlovac i dr )”- naglasio je predsjednik HSSK g. Babić.

Zapostavljene vrijednosti

“Jedan od važnih ciljeva je i povratak zapostavljenih ljudskih vrijednosti kao što su: pravičnost, rad, odgovornost, poštenje, poštivanje i poštovanje.

Uz to se i zalažemo za očuvanje naše povijesti, kulture i običaja kao i za poštivanje različitosti izričaja u “Lijepoj našoj” i dragoga nam kajkavskoga jezika”- istaknuo je g. Babić.

Ciljevi

“Cilj nam je tijekom ove i slijedeće tri godine osnovati 4851 ogranak koji, da bi se registrirali, trebaju imati minimalno 50 članova što u konačnici daje preko 200.000 članova.

Hrvatska stranka svih kajkavaca priprema kandidate za župane, gradonačelnike, načelnike i viječnike u svim JLS jer samo tako ćemo početi stvarati bolje sutra kao i bolju i ugodniju sredinu koja će svakome dati šansu i pružiti svima kvalitetniji i ispunjeniji život”- završio je predsjednik HSSK g. Nedjeljko Babić.

Priopćenje za Večernji list – 20161202

Share this Post