/ travanj 24, 2019

Naša Hrvatska nas zove, jer se naš narod guši u beznađu i agoniji propadanja i izumiranja.

Našoj Hrvatskoj prijeti bankrot, a našem narodu, nama Hrvatima prijeti neoliberalna eutanazija.

Ova sadašnja država, vođena od stranačkih podobnih poslušnika korumpiranih vlada i ministara od 2000. g. zbog vlastitih interesa bez imalo priziva grižnje savjesti ili osjećaja domoljublja provodeći Bruxellesove zakone, žrtvuje svoje građane, žrtvuje svoj narod, nas Hrvate!

Naša Hrvatska više nije samostalna, izgubila je suverenitet onoga trena kada su ti isti naši nedomoljubi prihvatili tutorstvo i zakone četvrtoga B. Dali smo im državu na upravljanje, a oni nas kontinuirano kradu i varaju svo vrijeme već 19 godina.

Od naše prelijepe zemlje bogate resursima učinili su ju „SALE“ zemljom koja rasprodaje ono što joj je najvrednije. Uništili su gospodarstvo čime su ju oslabili, uveli ju u enormne dugove od kojih ne možemo niti kamate otplatiti, a narod su isključili iz politike. Zadužili su naše nove generacije. Naši ljudi ostaju bez imovine, bez rada, bez osnovne i nužne egzistencije, bez budućnosti. Kako? Tako što su naši vodeći politički „dušebrižnici“ svojem narodu uništili radna mjesta koja su im pružala život. Zbog pukog preživljavanja tada su oni bili prisiljeni dizati kredite koje zbog kamata i razlikama u tečaju nisu i ne mogu otplaćivati. Ishode toga svi znamo. Beskrupulozno uništavanje tog istog nam našeg čovjeka bilježničkim naknadama, ovrhama, nametima, porezima poreza, dužničkim ropstvom. U našoj Hrvatskoj imamo preko 8 milijuna ovrha, a 4 milijuna stanovnika. Pametnom dosta!

Takvu bespravnu pljačku vlastitoga naroda mogu spriječiti zastupnici u našem saboru kao i guverner naše HNB. No nikome to ne pada niti na pamet. Zašto? Za takve poteze prvo treba nesebično voljeti svoju zemlju i svoj narod, biti nepotkupljiv, odgovoran, karakteran, iskustven i samosvjestan, a jesu li svi naši saborski zastupnici takvi? Deklarativno da! Djelima za svoju, našu hrvatsku, ne! Što reći za guvernera naše središnje banke? Ona je banka koja više nema svoju centralnu ulogu u državi pa kako bi onda i guverner mogao išta uraditi. Mi nemamo guvernera, mi nemamo monetarnu vlast. A trebao bi uzeti licence bankama koje više nisu naše i koje na tako bešćutan način pljačkaju naše hrvatske građane. Takve pljačke one ne sprovode u svojim matičnim zemljama. Sve deložacije, blokade, uvođenje novih poreza, povećanje režija, rezanje plaća, raspadanje proizvodnje, privatizacije javnih dobara se zamagljuju manipulirajući narodom na način da se neprestano potežu pitanja prošlih sustava, nacionalna pitanja, religijska, moralna, a sve u svrhu kako bi se razjedinio vlastiti narod i kako bi se sakrila istina od propasti koju nam nameće EU.

Naša država sve ove godine živi na račun zaduživanja koje je ukalkulirano kao tobožnji stalni prihod proračuna. To znači da politika računa i živi na trošenju novaca kojeg u stvarnosti nema, a to će otplaćivati naša mnogobrojna pokoljenja. Padamo u sve dublje dužničko ropstvo.

Što ćemo ostaviti našoj djeci? Hoćemo li imati išta osim dugova im za ostaviti? Zar smo postali kao narod slijepi kod zdravih očiju? Još nije kasno! Nikada nije kasno!

Vratimo naše iseljene. Dajmo zdravima da rade, bolesnima da se liječe, a umirovljenima život dostojan čovjeka! Mi znamo kako! Ujedinimo se i krenimo zajedno mijenjati stvarnost!

Nedjeljko Babić
Predsjednik HSSČKŠ-a

Share this Post