/ travanj 30, 2019

Prodati zlatnu zemlju, zemlju koja nas je hranila i othranjivala našu djecu, za što? Za siću! Za političke fotelje! To je izdajstvo svega svoga, izdajstvo djedova, porijekla, generacija, izdajstvo vlastite zemlje.

Zar nije dosta više rasprodaje svega što je naše!?

Što ne dajete sebe za naše dobro, žrtvujte se više. Prestanite se dodvoravati velikim sustavima! Pa nismo kao narod budale, kreteni i debili. I mi znamo sa svojom zemljom upravljati. Znali smo orati, sijati, žeti i taj trud je uvijek davao plodove, hranu, ponos svojim na svome. A kamo ste nas kroz ovih 20 godina doveli? Sve ste rasprodali, djecu ste nam raselili, nas umorili od propadanja. Obespravili ste nas, zanijekali, zanijekali ste svoj vlastiti narod. Ima li granica vašim pohlepama? Vi ste forma bez sadržaja.

I ne zaboravite riječi Frankl Viktora : „Sve se čovjeku može uzeti, osim posljednje od ljudskih sloboda – pravo na izbor stava u bilo kakvim danim okolnostima, pravo na izbor vlastitog puta.“ Vaš put za nas više ne postoji. Mi imamo svoj i krećemo njime, no, ovaj puta bez vas!

Nedjeljko Babić

Presjednik HSSČKŠ

Share this Post