/ svibanj 3, 2019

Hodočašće propagiranja uvođenja eura kao valute Europske unije, nepostojeće države, nepostojećeg novca uroditi će plodom ako ćete, kao i desetljećima do sada, naivno i žedno popiti svaku kap pruženu vam na kapaljku. Ne pijte vodu lijepe boje, a gorka okusa.

Dužnost HNB-a – odgovornost za monetarnu politiku – nalaže davanje istinitosti podataka – nedostatke i prednosti – uvođenja eura čega smo i bez priča guvernera HNB-a svjedočili na primjerima drugih država susjeda. Stvarnost HNB-a je njena neprikosnovena autonomija, „države u državi“ pod prikrivenim tutorstvom vladajućih interesnih sfera.

U Euroslaviju uletjeli smo „kao guske u maglu“ naivno se zapalivši kako će se slobodno putovati svuda. Kao da smo ikada imali zabranu putovanja gdje, s kim i kako smo željeli. Bajke o gospodarskom napretku i boljem životu i dan danas su čardak ni na nebu ni na zemlji, osim što smo mi dobro prizemljeni, ali na žalost i na dalje statični i apatični prigovarajući između svoja, tko ih još ima, četiri zida vlastite i jedine sigurnosti mira.

Probudite se više!

Sve manipulacije uvijek služe radi prikrivanja stvarnog stanja, da se ne postavljaju pitanja zašto je HNB indiferentno pomatrala propast našega gospodarstva, a rast profita stranaca u vlastitoj nam državi te zašto je prešutno samo gledala sve veće povećanje vanjskoga duga naše zemlje……treba li više pitanja? Gubitkom naše kune koja ionako u ovoj tranziciji nije pravo naša uvođenjem eura doživjeti ćemo krah.

Zar smo to željeli stvoriti od naše Hrvatske!? Hoćemo li dozvoliti da od ponosnog naroda bogate i slavne povijesti postanemo narod bez svoje države? Zar ćemo raseljeni po stranome svijetu sjećati se postojanja nekad jedne prelijepe male, a opet nama u srcu velike i predivne domovine Hrvatske!?


Nedjeljko Babić

Predsjednik HSSČKŠ

Share this Post