/ svibanj 4, 2019

Najbolja smo zemlja na cijelome svijetu. Nitko nema toliko brzu stvarajuću mašineriju iz koje izlaze jedan za drugim p.p.- čitaj po potrebi – noviji od novijeg zakona, trenutno potrebne svrhe, kao i pravilnici, a sve po onoj staroj „sila Boga ne moli“. Tako je i napokon izašao na svijetlo dana već davno zaboravljeni interes, interes koji danas želi uništiti Slavoniju, raseliti naše ljude, jer nije ih dovoljno otišlo sa rodne grude u tuđinu.

Ta bogata nam i rodna zemlja sa strepnjom osluškuje u čije će ruke biti predana. U ruke velike korporacije ogromnog istočno hladnog giganta ili će napokon naći svoj mir i utočište u krilu svojih slavonskih seljaka.

Hoće li stranački načelnici i gradonačelnici pokazati istinsku snagu domoljublja ili će pokleknuti pod čizmom poslušnika tuđeg interesa?

Hoćemo li gledati reprizu reprize hrvatske sapunice dodvoravanja politike velikim stranim sustavima Ili će na scenu izaći epopeja političke isprike slavonskim poljoprivrednicima koji su desetljećima zakidani?

Mogu li slavonski čelnici staviti na pijedestal interes svoje rodne grude ispred interesa gramzivosti tuđe ruke, bankarstva i nemoralne politike?

„Najbolja“ smo zemlja na cijelome svijetu : zakonski rasprodana, raseljena i umorna. Mala, velika, „moderna“ zemlja Europe čiji se balkanski sluganski političari klanjaju svjetskoj eliti koja upravlja našom stvarnošću. Eliti koja vlada svijetom, a da od nikoga nije izabrana.

Čisti li se to Slavonija za migrante?

Nedjeljko Babić Predsjednik HSSČKŠ-a

Share this Post