/ svibanj 13, 2019

Jesmo li i na dalje zapadnobalkanska zemlja ili ćemo napokon pokazati svijetu kako smo od našeg nastanka dio srednje Europe? Mi nismo dio Balkana! Mi nismo Balkanci! Mi smo Hrvati! Mi smo nacija srednje Europe i dignimo se više na taj nivo! Nije li vrijeme da napokon prekinemo tu stigmu temeljenu na povijesnim razdobljima i tadašnjim zbivanjima. Ostavimo negdašnje pripadanje balkanskom dijelu komunizma i socijalizma. Ostavimo više iza nas NDH i Jugoslaviju! Prestanimo više živjeti u prošlosti. Sadašnjost je važna, a budućnost bitna za našu djecu i unuke.

Imamo dugu, veličanstvenu povijest, prelijepa smo zemlja, uspješna u sportu i kulturi, ali zbog svih dosadašnjih stranačko političkih vlasti smo poražavajuće poznato neuspješni po unutarnjoj politici i katastrofalnom gospodarstvu.

Od Domovinskog oslobodilačkog rata do danas nismo ni na kojim poljima radili na obnovi zemlje, na gospodarskim strukturnim promjenama. Trebali smo obnoviti stare strukture, jer sada se pokazalo kako smo uz njih nekonkurentni. Sve je to pa i još mnogo više trebalo, ali se nije uradilo.

Zašto?

Zato jer se nije htjelo, nije se željelo, nije se znalo i nije bilo zdrave nacionalne svijesti za dobrobiti svojoj državi i svojem narodu, nama Hrvatima. Sve je još bilo obojano crveno sa prelijevanjem boje u plavo. I dan danas smo takvi, dvobojni, uz stotine malih pregrupiranih političko stranačkih satelita kojima je funkcija uvesti pomutnju u vlastiti narod kako bi se smanjila konkurentnost postotka glasova na svakim izborima. I tako svih ovih 20 godina, svi oni vođeni isključivo i jedino samo vlastitim interesima grabeži pozicija i osiguranja svoje egzistencije, neumorno uporno rade na štetu vlastite nam zemlje i nas njihovog naroda iz kojega su i oni potekli?

Do kada tako? Hoćemo li baš kao ovce u toru samo gledati i pokoji puta zablejati ne znajući ni sami zašto? Ili ćemo i na dalje kao guske u magli samo lamatati krilima brojeći prijeđene uzaludne kilometre vremena, vremena koje više ne možemo vratiti, ali možemo ispraviti greške iz prošlosti.

Vrijeme je da se svi zajedno ujedinimo i dignemo glas za povratkom i vraćanjem vlastitog nacionalnog interesa, suvereniteta Hrvatske, nacionalnog ponosa i pravog istinskog kršćanstva. Naša djeca i unuci to traže od nas! Hoćemo li i ove nove generacije razočarati, otjerati, raseliti, iseliti? Ili ćemo napokon dignuti hrvatsku ponosnu glavu i reći DOSTA!

DOSTA je laži! DOSTA je šupljih priča! DOSTA je rasprodaje Hrvatske i hrvatskog čovjeka! DOSTA je našeg nestajanja! DOSTA je crvenih i plavih!

Ne dajmo se više hvatati u zamke multikulturalnog duha Europske unije, jer on proždire, uništava i zatire postojanje nacije, a nacija to smo mi, mi Hrvati!

Želimo imati svoju politiku. Želimo imati svoju pravu, snažnu valutu. Svoju neovisnu gospodarstvenu politiku dugoročne strategije. Želimo svoj vlastiti suverenitet. Da, želimo napokon svoju Hrvatsku, jer za nju su naši dali živote! Zar se to zaboravilo?

A sada vas pitam vas : „Znate li tko upravlja nama? Mi sami ili netko drugi?

Nećemo nikakve Sjedinjene Europske Države!
Nećemo internacionalizaciju uništivši vlastitu naciju. Ne priznajemo i ne želimo biti dio takve Europske unije, ali možemo biti dio Europske unije koja će biti unija nacija. Mi želimo istinski sami upravljati sobom. Naše vrijeme je došlo! Pokažimo da smo dio srednje europe, da znamo, umijemo i želimo biti ono što jesmo! Da smo Hrvati na svojoj zemlji, slobodni, neovisni, suvereni i nepokoreni!

Dokažimo to našoj djeci i još ne rođenim unucima! Mladi nas trebaju! I mi trebamo mlade! Trebamo njihov radostan smijeh i ciku sretnoga života! Trebamo ponosne majke i zadovoljne stare!

Ujedinimo se i krenimo ponosno, onako kako samo mi Hrvati to znamo! Pobjednički!

Nedjeljko Babić

Predsjednik HSSČKŠ-a

Share this Post