/ svibanj 14, 2019

Luis D. Brandeis (bivši sudac Vrhovnog suda SAD) davno je rekao : „Ukoliko tražimo poštovanje prema zakonu prije svega moramo napraviti zakon koji će se poštovati.“

Dosadašnje sve vlade ispisivale su zakone vrhunsko skupom tintom na vrhunsko kvalitetnom papiru učinivši tu kombinaciju bezvrijednom. One su bile te koje su zakonito činile nezakonitosti etiketirajući sve svoje loše poteze, po našu Hrvatsku i nas Hrvate, domoljubno brižnim. Zašto to govorim? Pa jednostavno zato što naši zakoni slikovito rečeno su kao ribarska mreža kroz koju se velike ribe lako provlače, dok se male uhvate i kažnjavaju.

Vlastoljublje je strast samoljublja. Svjedoci smo viđenja sva četiri zala vlasti : podmićivanje, grubost, odlaganje i povodljivost. Kod nas vlada vlast prevelikih ovlasti.

Godinama smo svjedoci takve naše stvarnosti koja je pravdu i pravednost izbrisala iz naših zakona. Iz naših rječnika. Iz naših života. A pravda je u biti savjest i odgovornost, a odgovornost hoda korak uz korak sa sposobnošću i moći.Tek kada preuzmete odgovornost za sebe u vama će se razviti glad da ostvarite svoje snove. Ta odgovornost je mjerilo veličine čovjeka.

Mi, Hrvatska stranka svih čakavaca kajkavaca i štokavaca, radimo i stvaramo već pune tri godine ne da bi se poigravali, već znajući kako puno toga moramo obaviti i ostvariti, jer našoj Hrvatskoj su potrebne sposobnosti svakog slobodoumnog, osvješteno odgovornog pojedinca. Našoj Hrvatskoj su potrebne stvarne promjene, novi smjer, novi put. Mi imamo prijevoz i karte. Dođite i vi po svoju i krenimo zajedno na put, put ostvarivanja kršćanske demokracije i učvršćivanja samobitnosti vlastite nacije. Putujmo zajedno s istinom kako ne bi uništili vlastiti identitet za ideju „novog doba“.

Mirjana Gaura
osobna savjetnica Predsjednika HSSČKŠ-a

Share this Post