/ svibanj 17, 2019

„Prvi se pamte, jer su najhrabriji i drugačiji“ potvrđujem riječi g. Darka Bukovića kroz svoju ideju i izgradnju Hrvatske stranke svih čakavaca kajkavaca i štokavaca kojom ćemo stvarno pokrenuti mijenjanje lošeg na dobro u i za našu Hrvatsku kao i za nas sve Hrvate.

Moje godinama sticano političko iskustvo temeljeno na stvarnome životnom iskustvu naprosto mi je ukazivalo i usmjeravalo me prema tom plemenitom cilju za koji je trebalo pretrpiti što-šta od tuđih nevjerica, podsmjeha, potcjenjivanja, opstruiranja i neshvaćanja. No, danas je vrijeme pokazalo kako se isplati upornost, trud i vjera u dobro.

Ponosan sam na sve vas. Ponosan sam na vašu vjeru u mene i na vaše prepoznavanje mogućega.

Program naše Stranke nije utopija! Sve je to ostvarivo jer nas veže zajedništvo jednake želje. Želje za našom Hrvatskom. Želje za uspješnom Hrvatskom. Stvarnom samostalnom Hrvatskom s njenim narodom slobodnim i neovisnim o nikome. Narod smo koji poštuje i drži do svoje vjere, poštuje i njeguje svoju tradiciju što ne znači da ne znamo prepoznati dobrobiti napretka i usavršavanja. Stoljećima smo poznati po kulturi koju trebamo pustiti na svijetlo dana. Narod smo elana kojeg sada trebamo probuditi i zajedno s pameću onih od kojih možemo učiti primimo se „posla“. Mi smo nacija ponosna na svoje ime, na svoju vjeru, na svoju obitelj, na svoju zemlju.

Moj program je pravednija Hrvatska u kojoj je svaki građanin važan. Hrvatska kojoj se vjeruje, Hrvatska koja pruža zaštitu potrebitima i sprječava siromaštvo. Hrvatska u kojoj za svakog ima mjesta. Hrvatska koju se treba poštovati.

Nama je potreban dobar standard života, rada i upravljanja kako bismo eliminirali nepotizam, klijentelizam, korupciju, robovski kapitalizam, zlouporabu institucija u stranačke i osobne svrhe. Dosta je više izdaja, prodaja hrvatskih šuma, voda. Dosta je samo gledanja kako naša djeca odlaze iz vlastite zemlje. Ovo je veći genocid nego li je bio u Domovinskom ratu.

Oni koje smo birali su odabrali korist za sebe, a ne za nas, svoj narod, svoju zemlju. Neka oni odu. Opljačkali su nas, ovršili su nas, lihvare nas, truju nas. Oni su izdajnici.

Mi trebamo državu u kojoj je svaki pojedinac odgovoran pojedinac. Moramo spasiti našu državu, jer spašavajući nju spašavamo sebe, svoje obitelji i nove generacije djece i unučadi. Mi ne želimo da nam drugi govore kako smo dio Europe kad mi i jesmo Europa i toga smo svjesni oduvijek. No, Europska unija je nešto drugo. Ona je umjetna tvorevina, točnije rečeno tržišno intersna zajednica tuđih interesa pod vodstvom Bruxelleske oligarhije.

Mi Hrvati, trebamo stvarne promjene, ali one se neće donijeti u Uniji. Njih trebamo donijeti ovdje, mi u svojoj zemlji.

Vrijeme je da biralištva prestanu biti okupljališta istih dugogodišnjih stranačkih poslušnika. Neka na ovim izborima nastupi trenutak prave istine hrvatskog naroda koji vjeruje u naš program vraćanja domoljublja, Hrvatstva, revizije pretvorbe i privatizacije, nacionalizacije, vračanja polupredsjedničkog sustava, preispitivanja uvjeta članstva u EU. Neka na ovim izborima pobijedi istinska želja za gospodarskim napretkom, za pravdom, pravičnošću, istinom, meritokracijom. Vaše povjerenje moja je snaga.

Jedino kome ću odgovarati je prvo moja savjest, zatim onome što vjerujem i u koga vjerujem, a onda vama, mom narodu i mojoj domovini Hrvatskoj!

Nedjeljko Babić
Predsjednik HSSČKŠ-a 
Share this Post