/ svibanj 18, 2019

Hoće li ovi izbori za EU parlament biti kao i svi drugi u našoj zemlji opetovano zakonski legalni, ali ne i legitimni?

Naravno da hoće, jer bojkotirajuću šutljivu većinu nitko niti ne čuje, a ona je tu, mi smo tu. Da tu smo. Ne žele nas čuti, a mnogi nas još niti ne razumiju što govorimo, jer ne znaju pravu istinu, istinu koja je skrivana godinama. Nismo neodgovorni, već smo jednako vrijedni građani koji za razliku od zavedenih uviđamo tutorstvo EU, naš loš društveni sustav i ne postojanje demokracije kojom naši dosadašnji i sadašnji političari mašu kao sa zastavom, skrečući pažnju onima koji još uvijek nasjedaju na demagogiju, populizam i laži.

Mi nismo protiv EU, ali jesmo protiv ovakve EU u kojoj smo minorizirani i neprepoznati. EU kojoj služimo kao roblje. EU kojoj smo podatni. Ne želimo se prljati sa svijetom u kojem su isprepletene niti korupcije, skandala, prevara, krađe i stjecanja profita na uštrb običnog čovjeka, tj. sve ono što „krasi“ svakidašnju povampirenu hrvatsku politiku.

Svima koji se kandidiraju za mjesto u EU parlamentu nisu važne promjene, nije važan hrvatski čovjek i njegov život. Njih 12, koji se prezentiraju u ovoj predizbornoj kampanji za mjesta u EU parlamentu kao naših „12 apostola“, su samo 12 malih kapi u velikom oceanu. U oceanu u kojem su im samo važne pogodnosti koje dobivaju kako oni tako i njihove stranke. Jer Hrvatska stvarnost se NE mijenja i NE može se promijeniti na bolje u Bruxellesu. Hrvatsku lošu stvarnost se TREBA i MORA mijenjati u Hrvatskoj.

Nitko ne može riješiti naše probleme osim nas samih! Ne nasjedajte na njihove priče kako će se u Bruxellesu boriti za Hrvatsku po mjeri hrvatskog čovjeka. Malo sutra, kada jako dobro znamo što su te „naše političke velemože“ davnih dana uvalile nam u vlastiti Ustav vlastite nam zemlje. Mi živimo, zbog toga, htjeli ne htjeli pod tutorstvom 70% zakona i odluka EU koje po tom istom našem Ustavu moramo ispoštovati. I u tom istom EU parlamentu to nitko od „naše kvazi političke elite“ NE može promijeniti. I to oni dobro znaju.

Mijenjati našu hrvatsku lošu stvarnost JEDINO i SAMO možemo ovdje, ovdje u našoj Hrvatskoj, u našoj kući, pod našim krovom. Mijenjati ju možemo samo mi, mi Hrvati. Mi, čija je ovo zemlja.

Svjesni smo apsurda našeg izbornog zakona koji pogoduje „njima“ i zato ćemo biti ponosna šutljiva većina za razliku od manjine slijepih koji podržavaju „cara koji hoda gol“.


Nedjeljko Babić
Predsjednik HSSČKŠ-a 

Share this Post