/ svibanj 30, 2019

Gdje je danas naša Hrvatska? Igdje? Nigdje? Negdje? Ona je ovdje, na istom mjestu gdje je i stoljećima, ali danas više nije onakva kakva je nekada bila. Ponosna, prkosna i samo svoja. Naša! Naša današnja Hrvatska nama je u srcima, a njima u džepovima, na računima banaka stranih zemalja daleko od naših očiju. Mi, Hrvatska, postali smo anemični, beskrvni i šutnjom pokoreni.

Hoćemo li dozvoliti manjini karijeristično nastrojenih vlastodržaca da nam zapečate sudbinu ili ćemo napokon izvaditi glave iz pijeska i prepoznati put koji vam pružam? Uspravimo se i bez straha dignimo glave! Započnimo ono samo nama vjekovima poznato i znano, a to je zajedništvo.

Ne idite raznim smjerovima vođeni i zavođeni praznim pričama, riječima koje želite čuti. Riječima koje vam ništa ne govore, a opet slažu rečenice desnih ili lijevih. Politika nije odabir lijeve ili desne strane. Prava politika je ispravno ili neispravno. Ja sam za takvu politiku! Ispravnu, pravednu, bolnu za mnoge. Samo to omogućava promjene i garantira uspjeh. Zaglušujući zvuk sirena na uzbunu ne čuju samo oni koji šute. Ne čuju ni oni koji gledaju, a ne vide. Oni koji znaju kako nikad nisu glasali ni za koga, nego uvijek protiv.

Nemojte biti „aktivisti“ koji mi samo govorite da je rijeka prljava, već postanite aktivisti koji će očistiti rijeku zajedno sa mnom!

Nedjeljko Babić

Predsjednik HSSČKŠ-a

Share this Post